Badrumsrenovering


Renovering / Sunday, March 12th, 2017

Så skapar du ditt perfekta badrum

Det minsta rummet i hemmet kan faktiskt vara det viktigaste. Ja, så är det också för många människor. I det fallet syftas det på badrummet och de eventuella toaletter som du har i ditt hem. Naturligtvis kommer då du som bor i en hyreslägenhet att få det mycket svårt när du vill förändra någonting. Dock kan det vara så att ett samtal med din hyresvärd, kan leda till att du får göra förändringar om du använder dig av deras utvalda hantverkare. Dock syftar denna artikel mest på de som äger sitt eget boende i form av ett hus eller en villa. I det fallet är det du som bestämmer hur du ska göra och du kommer också kunna välja fritt hur ditt färdiga resultat ska se ut.

Mycket viktigt när du ska renovera ditt badrum

Att renovera ditt hem kommer att vara mycket roligt, speciellt då om du själv är en händig person. I det fallet kommer du att vilja göra nästan allt på egen hand. I det fallet ska du tänka på vad det är du verkligen får göra och vad som inte är tillåtet. Egentligen är allt tillåtet men om du utför vissa saker kommer eventuellt värdet på ditt hus att sjunka, samt att dina försäkringar inte gäller om ett fel skulle uppstå. De områden som detta gäller är då jobb rörande el och vatten. Detta är då två saker som du har i ditt badrum, vilket gör att du måste anlita professionella hantverkare med licens, certifikat samt utbildning för dessa arbeten. Detta om du vill göra en helrenovering för att få det så stiligt, snyggt och elegant som möjligt.

Valet av golvvärme för ett badrum

Idag är det mycket vanligt och modernt när nya hus byggs, eller när gamla badrum renoveras, att lägga in golvvärme. Här kommer detta då oftast att rekommenderas i ditt badrum, medan de eventuella övriga toaletter kan inte behöver ha det. Som alla vet så blir kakel och klinker nästan alltid hård och kallt att gå på. Med hjälp av golvvärme så kommer du att känna dig bättre till mods, vilket till och med kan göra att ditt klinkergolv känns varmt och nästan mjukt under dina fötter efter en skön dusch. Här ska du dock se till att välja ett modernt system med bra automatiska funktioner, vilket gör att du får något som håller samt är miljövänligt. Med ett sådant val kommer du även att sänka dina energikostnader.

Ska du välja kakel och klinker själv?

När du ska renovera ditt badrum kommer det inte att vara så många val du har att göra. Egentligen är detta bara två val och det handlar om golvvärme samt kakel och klinker. Allt annat kommer att vara styrt av regler som gör att ditt badrum håller branschstandard och är utfört på ett sätt som gör att dina försäkringar gäller om något skulle hända. När det gäller valet av kakel och klinker kan du göra valet att välja ur din hantverkares sortiment. Detta ger dig sock ett smalt sortiment samt oftast även högre priser. Det roliga är vad du kan göra själv. Då väljer du ditt kakel och ditt klinkergolv på egen hand. Här kommer du då att kunna säkerställa kvalitet, design, stil och elegans så det blir som du vill ha det.