Tre populära adventskalendrar för vuxna


Inredning, Övrigt / Wednesday, March 24th, 2021

En ny trend som blivit allt mer populärt under de senaste åren är lyxiga adventskalendrar för vuxna. Det rör sig om julkalendrar fyllda med skönhetsprodukter, chokladpraliner, påsar med färskmalet kaffe, lakritskonfekt och annat smått och gott. 

 

För dig som vill ha en riktigt exklusiv adventskalender så har flera premium- och lyxmärken gett ut egna kalendrar med utvalda skönhetsprodukter ur det egna sortimentet. På så sätt kan man ta del av lyxiga produkter till ett billigare pris än vad det hade kostat om man hade köpt dem separat.

Man kan då få vidga sina vyer och testa på nya spännande smaker, dofter eller krämer som man kanske annars inte hade stött på eller valt att lägga sina pengar på.

Julkalendern har historiskt varit ett sätt för barn att få väntan till julafton att bli mer uthärdlig. Genom att få något litet varje dag kändes inte väntan lika lång och man fick tydligt se hur dagarna närmade sig tomtens ankomst. Men även vi vuxna kan tycka att väntan känns lång. Då vill vi kunna unna oss lite extra lyx dagligen fram till julafton, och det är här adventskalendrar för vuxna kommer in i bilden.

 

Här är tre typer av populära adventskalendrar för vuxna att hålla utkik efter.

Exklusiva skönhetskalendrar med parfym, hudvård & smycken

Lyxmärken som Armani, Molton Brown och Atelier Cologne har under de senaste åren gett ut egna julkalendrar. Dessa kalendrar är oftast inriktade på damer som målgrupp men ett antal julkalendrar med hudvårdsprodukter och skönhetsprodukter finns även för herrar.

Calendar for her av Giorgio Armani

Genom att köpa en lyxkalender så får man prova på 24 produkter från sortimentet. En skönhetskalender innehåller framför allt mini-flaskor med hudvård, hudkräm, duschkräm, smink och nagellack. Det brukar även finnas några produkter i full size. Mini-flaskorna har fördelen att de är i “rese-size”. Perfekta att ta med på flygplanet och semestern alltså.

Lyxig adventskalender från Carolina Bucci

För dig som vill ha äkta smycken och guld så har Carolina Bucci tagit fram en exklusiv kalender med pärlor och stenar så att du sätter ihop ett eget armband som blir klart på julafton. Bakom den sista luckan finns en pärla förgylld med 18k guld. Denna exklusiva kalender dock närmare 10 000 kr. Fler kalendrar på temat lyx kan du läsa om i denna artikel på Financial Times

 

Kalendrar med te & kaffe för finsmakaren

Vill man istället prova på nya spännande te- och kaffesorter så ges det varje år ut ett antal olika kaffekalendrar och tekalendrar. De mest populära kalendrarna kommer från NABO. Kaffeadventskalendern är en premiumkalender med bryggkaffe där varje kaffepåse har en unik smak. Man får då avnjuta 24 koppar med olika sorters kaffe.

Kaffekalender från Nabo. Finns även för de som föredrar té.

Även teadventskalendern från NABO är en återkommande favorit bland de mer lyxiga adventskalendrarna för vuxna. Totalt finns det 24 olika sorters teer, som alla är ekologiska. Det finns en stor spännvidd mellan teerna och man får provsmaka både grönt, svart och vitt te samt örtte och rooibos-te.

På tepåsarna som finns bakom “luckorna” i julkalendern kan man läsa mer om tesorterna, vad de innehåller och hur man bäst brygger sin perfekta kopp med te.

 

Adventskalendrar med chokladdoppade lakritspraliner

Flera svenska lakritstillverkare ger årligen ut adventskalendrar där man får provsmaka deras lakritskonfekt. De mest populära lakritsbitarna brukar vara de med chokladdoppade lakrits smaksatt med olika bär, frukter och kryddor.

Lakrids by Bülow, Lakritsroten, Haupt Lakrits och Lakritsfabriken heter lakritstillverkare att hålla utkik efter.  Ovan en kalender från Haupt.